Riktig svenskhusmanskost det är kålpudding det. =)Vi äter inte så mycket svenskhusmanskost i det här hemmet, antagligen för att jag lagar det i mängder på jobbet
-. -. -. N. y. k. a. t. e. g. o. r. i. b. l. n. d. å. j. f. s. c. h. v. u. m. R. p. ä. ö. 4. D. ,. P. 1. 0. 5. 2. S. L. V. G. B. 3. F. H. M. T. (. ). J. k g. s t. d l
Lägg grönsaker och fetaost ovanpå potatis- och köttröran. ( om man äter mycket sås - gör dubbel sats). Lägg i köttet och låt det stå och dra 5-6 timmar. Ställ långpannan i mitten av ugnen ca 25-30 min. 3-4 pressade vitlöksklyftor
Ikväll blev det bland annat dessa små svenska tapas och de var så goda. Fredag, oh happy day. Förutom att jag är trött som få just nu så har dagen varit toppen
Vi hade främmande i lördags och bjöd då på denna grekiska pyttipanna. Grekisk pyttipanna 6 port. ca 10-12 potatisar. 4-5 tomater. 2-3 rivna vitlöksklyftor. Ställ in i ugnen i 225 grader i ca 30-40 min. Ställ in i 5-10 min till. ca 10-12 potatisar. 4-5 tomater
En grekisk pyttipanna är inte alls lik den skolmatspyttipanna vi är vana vid. Köttet ska marineras i minst 6 timmar eller ännu hellre över natten i en chili- och vitlöksmarinad. Grekisk pyttipanna8 portMarinad3 fläskfiléer3 dl matolja2 msk soja4 tsk sambal oelek4 vitlöksklyftorIngefäraSaltPepparTill formen2 kg potatis2 tsk flingsalt2 röda paprikor1 rödlök (stor alt. 2 små)5 tomater300 g fetaostVitlökssås5 dl crème fraiche1 dl majonnäs2-3 vitlöksklyftor1/2 lime (saften)1 tsk grekisk salladskrydda (eller annan örtkrydda)Putsa filéerna och skär köttet i 1 cm tjocka skivor. Grekisk pyttipanna redo för servering 8 port. 2-3 vitlöksklyftor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.