En läskande klassiker. Blad och bär från svartvinbärsbusken kan båda användas för tillredning av saft och slutresultatet skiljer sig ordentligt i karaktär
Ingredienser Portioner. 2,5 l koncentrerad saft 2 l svartvinbärsblad 2 1/2 l vatten 1 msk citronsyra 2 - 3 dl strösocker Till servering mineralvatten is citronskivor Lägg till i inköpslistan
Svartvinbärsbladssaft är läskande, syrlig och frisk. Lite som flädersaft. Plocka massor av svartvinbärsblad och lägg i en bunke tillsammans med vatten, socker, citron och citronsyra
Recept. AlexandraIngrid. sön, 2013-08-18 17. 06. (2). Skölj bladen. Skiva citronerna. Lägg bladen och citronskivorna i en bunke och häll över citronsyran
Svartvinbärsbladssaft är läskande, syrlig och frisk. Lite som flädersaft. Plocka massor av svartvinbärsblad och lägg i en bunke tillsammans med vatten, socker, citron och citronsyra
I det här klippet kan du höra mig prata om syrener, hipsters, Ernst och svartvinbärsbladssaft med de supertrevliga programledarna Magnus Nilsson och Karin Selldén i Radio P4 Jönköping. TaggarP4SRsvartvinbärsbladssaftsyrénsaft 175 grader
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.