Servera på tallrik och strö över grovmalen svartpeppar och gärna lite persilja. Häll av vattnet från den färdigkokta pastan och blanda med knaperstekt bacon och lök
Krydda med lite salt och svartpeppar. Gjorde en pasta carbonara idag utan grädde. Servera omedelbart gärna med en rå äggula per person och lite nymalen svartpeppar på
Servera med lite extra svartpeppar och parmesanost. Italiensk pasta carbonara, en enkel men riktigt smakrik och krämig pastarätt som ofta lagas helt fel i svenska kök och restauranger
Rör ner fläsk och äggblandningen med den kokta pastan. Du behöver4 portioner4 portioner pasta150 g rökt fläskSmör2 ägg1/2 dl vispgrädde1/2 tsk salt1 finhackad vitlöksklyfta3 dl riven ost2 krm svartpepparGör såhärKoka pastan. 4 portioner pasta
Jag upptäckte också att när man gör carbonara direkt i pannan där jag stekte fejkonet, med lite vitlök och en massa nymald svartpeppar och lite extra flingsalt så får man en sås som är så mustig och smakrik så man inte saknar parmesanen för en femöring
Mal över rikligt med svartpeppar. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten. Låt pastan rinna av i ett durkslag och lägg över i en stor uppvärmd skål
Koka upp vattnet till pastan med lite salt och sedan lägg i pastan. Blanda sedan den färdiga pastan, baconen och äggblandningen och toppa med eventuellt parmesan, peppar, persilja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.