När jag inte vet vad jag ska laga för middag brukar det sluta med att jag gör någon form av varm macka, gärna med getost eller som varianten på bilden här under - med svamp
Smaka av med salt och peppar. parmesanost, rikligt med finriven. 200 g skogssvamp blandad, rensad och nedskuren neutral olja och smör till stekning 1 msk schalottenlök, finhackad 0,5 dl vispgrädde salt svartpeppar 4 skivor surdegsbröd parmesanost, rikligt med finriven persilja, hackad
Gårdagens och dagens middag består av en helstekt kalkonfilé (bryn hastigt i stekpannan och laga sedan färdigt i ugnen, innertemperaturen ska upp till 72 grader) med ugnsrostad sötpotatis och palsternacka (olivolja, torkad timjan och flingsalt på) och en chevrékräm gjord på crème fraiche, chili och chevréost
Lammfilé är fantastiskt, men jag har ju en förkärlek för kött med ben. Ibland kan man ju komma undan genom att presentera en modern minimalistiskt fintallrik med två små tipiuppställda kotlettben, men det är ju inte riktigt jag
Årets påskmiddag var en lammstek som marinerats i rödvin och apelsin, den serverades med marinerade vårprimörer, ugnsbakad potatis, en rostad böndipp och en chévrekräm
I det här huset är det visserligen oftast min man som grillar medan jag förbereder annat. Ät dem direkt ur skalet, gärna tillsammans med vitlöks- och persiljesmör och lite baguette
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.