Sköj och ansa svampen. Förkoka den i en panna utan fett tills allt vatten avdunstat. Ta bort några fina svampar till serveringen.
Hacka den gula löken. Stek svamp och lök mjuka i margarin. Pudra över vetemjöl, tillsätt vattnet, kycklingbuljong och Milda Mini Mat. Låt sjuda 5 minuter.
Kör soppan i en mixer tillsammans med kapris och ädelost.
Häll tillbaka soppan i grytan, låt koka upp och smaka av med citronsaft, cayennepeppar, portvin och salt.
Fördela de sparade svamparna i varma sopptallrikar. Ös upp soppan och garnera med lite färska örter, tex. basilika eller timjan
Och med ett gott nybakat bröd blir det liksom pricken över i´et. Jag hittade ett bacon som jag blev lite nyfiken på från ”Brödernas” som är handgjort, äppelrökt och torrsaltat med smak av lönnsirap och honung
Osten är en Kvibille ädelost, sedan ligger det en bit färsk fikon inflygen direkt ifrån Malta och detta binds samman med en droppe balsamvinäger ifrån Italien
Krämig svampsoppamed tryffelolja, är en värmande soppa för höstens kalla dagar. Resultatet blev en otroligt krämig och smakrik svampsoppa som jag garanterat lär koka ihop fler gånger under hösten
Den här soppan blev ju bara för god att inte delas med omvärlden. Det låter ju vansinnigt mycket med den mängden vitlök, men den ska smörkokas, vilket skapar ett härligt smakdjup
Jag ska testa en, för mig, ny salong idag, så håll tummarna att jag blir nöjd med det hela. Håll dessutom utkik på Instagram där med säkerligen dyker upp en bild eller två på den nya frissan
Mixa soppan slät med en stavmixer eller i matberedaren. Smaka av med salt och peppar. Häll upp soppan i skålar och toppa med en klick crème fraiche, eventuellt mer chili och en timjankvist
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.