Resulatet blev en sjukt maxad maxad korv med bröd. Kanske bästa tofun jag någonsin har lagat. Eller alltså ok, vet ej om det är tillåtet att kalla det här för korv med bröd, eftersom det tekniskt sätt saknas korv
Dela korven i bitar. Ta någon favoritkorv med mycket smak, så blir det gott. Lägg alla ingredienser utom muskot och matfett i en rejäl gryta med vatten och koka ihop en god stund tills smakerna mixat sig med varandra
Snitta falukorven och lägg i en ugnsform. Det blir många enkla och lättlagade maträtter nu i december, varvat med julinspirerade nyheter och gamla godingar
Ja, äppelpaj är ju inte direkt svårt att lyckas med, men vaniljsås kan faktiskt vara lite klurigt. En egen vaniljsås med vaniljstång är så otroligt mycket godare än alla färdiga pulversåser eller sådan tråkig vaniljvisp som finns i affärerna
Skala och hacka löken och låt den fräsa med färsen. Avsluta med potatis. Servera med sallad. 1175 g färskost med tomater. 5 dl vatten 2 tsk oregano salt och peppar 1 kg potatis 175 g färskost med tomater 2 dl matlagningsgrädde 1. 5 dl riven ost Servera med. 200°Fräs färsen smulig i en stekpanna med smör
Känn med en tandpetare om den är klar. När kakan svalnat något – börja med glasyren. Häll hälften av grädden (1dl) i en kastrull tillsammans med smöret och låt det stå på värme tills smöret smält. Häll upp smeten i en ugnsfast form som du har klätt med bakplåtspapper, storleken på formen skall vara ungefär 20x30 cm
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.