Ännu en natt med raggisar och långkallingar. Den kan dock göras både laktosfri och mjölkfri med mjölkfritt margarin, någon alternativ gräddsort och mjölkfri vit choklad
Igår var mammas och Angelicas sista dag här i Göteborg innan de idag satte sig på tåget hem igen, så därför myste vi till det lite extra igår kväll med äppelpaj och hemmagjord, kallrörd vaniljsås
Veckans så otroligt goda pirog med svamp, vitkål och kokta ägg var det så länge sedan vi åt hos oss. Â Det behövs inte mer men den blir både saftig och så god vi är verkligen glada att vi kom att tänka på den här pirogen
Och man kan förbereda pajdegen dagen före och koka fyllningen på förmiddagen, så lägger man bara ihop och kör i ugnen när gästerna är på plats på kvällen
Bryn smöret i en gryta till det blir gyllenbrunt och luktar nötigt och gott. Blanda alla andra ingredienser i en skål och tillsätt sedan smöret och blanda ihop till en smulig deg
Blanda de torra ingredienserna m honung och smör. Lägg de grovt hackade nötterna samt äppebitarna som blandats med kanel och honug i botten på en smörad form
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.