Jag tycker att det är fantastiskt kul att servera en stor bricka med hemmagjord sushi. Fläkta riset med en papperstallrik eller liknande så den svalnar den snabbare
Dessutom är det lätt med lite fantasi att få till god vegetarisk och vegansk sushi Det jag tycker är roligast, smidigast och godast är att göra är de traditionella Maki-rullarna med sjögräs runt
Ikväll kör jag mina sista utvecklingssamtal och sen är jag klar med det, för den här terminen. Blev sjukt sugen på sushi förra veckan så jag googlade recept
Första biten som skärs bort bjuder på en tjusig sushivariantmed extra fyllning. Nu är det ju som det är med ungdomar, dom har oftast ett späckat schema och herr Persson är inget undantag inte
Blanda i risvinägern som du har rört ihop med sockret. Min dotter och jag gjorde sushi. Vi använde salmalax som inte behöver frysas innan man gör sushi
Servera med inlagd ingefära. Lägg ut sjögräset och täck med ca 0. 3 dl Sushiris. Koka upp riset. Häll i risvinäger och blanda tills riset blir sval och kladdigt
Idag har jag både catering och affärsnätverksträff så jag passar på att kika in och tipsa om veckans drink redan nu, medan jag pustar ut efter dagens träningspass
Servera sushinmed resterande soja och gari samt sojamajonnäs att dippa i för de som vill. Rör om med händerna och byt vatten i bunken tills vattnet är klart och genomskinligt
Rullarna blev väldigt goda och en rulle var lagom för en portion när man hade skurit upp den i skivor och vi åt sushin tillsammans med soja, wasabi och inlagd ingefära
Lägg en sushimatta på bänken. Lägg på en plastfilm och på den ett noriark med blanka sidan nedåt. Rulla försiktigt men med lite tryck så att rullen håller ihop
När riset är svalt nog att hålla i handen kan du börja rulla din sushi. Täck riset med kallt vatten och låt stå minst en halvtimme (gärna över natten om det är möjligt)
Igår gjorde jag något jag aldrigt lyckats med tidigare - jag gjorde sushi. Jag måste allt säga att det var en riktig hit och jag är så nöjd med mig själv att jag klarade det
En enkel lunch med få ingredienser och stora variationsmöjligheter. Forma små rätblock/cylindrar av ris och dutta på wasabi samt täck med tonfiskremsor
En svensk version på sushi. Börja med att skölja riset i kallt vatten. Lägg de omlott på plastfolien, det är viktigt att de verkligen ligger tätt så att inte sushin går sönder sen
I slutet av detta inlägg kan du vara med och tävla om en egen sushikvällmed Blue Dragons sushi-kit. En kollega vid namn Julia ( Tack Julia) omvände för bara någon månad sedan mitt hat mot sushi
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.