När det är så varmt ute (och inne) som det har varit nu den senaste tiden står jag ogärna och bakar eftersom a) det blir så himla himla varmt när ugnen är igång, b) det blir helt plötsligt väldigt ansträngande att knåda ihop degar, samt c) precis allting som innebär att en måste röra på sig blir ansträngande
Toppa med kokad färsk rödbetaoch några färska blad av timjan. Affärerna erbjuder mängder med färska svenska rotfrukter som är ekologiska och närproducerade
Här kommer ännu ett recept på juice med rödbeta. Anledningen är för att jag tycker att det är så gott, rödbetan är liksom söt i smaken vilket ni kanske redan förstått att jag gillar
Vänd runt i olja på en plåt med bakplåtspapper. Skala rödbetorna och skär i klyftor. Häll av vattnet och blanda blomkålen med matvete, linser, olja, citron och basilika
Skär köttet tunt och lägg upp på en serveringstallrik. Lägg på betorna. Halstra kalvinnanlåret i en mycket het stekpanna utan fett runt om och gnid sedan in det grovt salt
Rödbetaoch granatäpple. När jag väl klev upp och skulle göra min juice hade någon (. rödbetarödbeta. När allting var klart och jag hade satt mig gott i soffan smakade juicen jättebeskt
Det går på ett par minuter. Mixa allt utom purjolöken, vilken du fiiinhackar och blandar ner sist. Värm upp några dl olja så det är ordentligt hett – och fritera tills dom blir bruna
Skala och riv potatis ochrödbeta fint på ett rivjärn. Lägg rårakorna på tallrikar, bryt över getosten och garnera med krasse, valnötter, machésallad och lövtunna skivor av rå polkabeta och gulbeta
Skiva och stek baconet och låt det rinna av på hushållspapper. Häll av rödbetorna och skölj dem hastigt i kallt vatten, gnid av skalet och skär dem i klyftor
Nu börjar vi verkligen skörda frukterna av vårt arbete på kolonilotten och i krukor och rabatter här hemma vid husväggen och kan plocka hem stora mängder ärtor, bönor, rödbetor, zucchini, morot, sallad samt förstås härliga små tomater
Krydda med salt och peppar, och stek rostbiggen runt om i i en stekpanna med smöt på medelhög värme. Mölstads vintips till Lammrostbiff med ragu pårödbeta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.