Suancaiyu - Suancai fisk. Fisken som används brukar vara Cao yu - gräskarp. Det är ju en soppa men den äts oftast genom att man fiskar upp fisk och suancai ur serveringsskålen och sedan kanske man häller upp lite av buljongen i sin skål vid slutet av måltiden
Detta är recept på vietnamesisk biff med lök och cai i stekpanna. 300 g cai (asiatisk bladgrönsak som finns hos din lokale asienhandlare). 3b) Skär löken och cai. 5e) Tillsätt cai. 300 g cai (asiatisk bladgrönsak som finns hos din lokale asienhandlare)
Suan la xia - Surstarka Räkor. Suan - sur. Jag vill helst ha ekologiska räkor med skal och huvud kvar. Idag trodde jag att jag hade köpt räkor med skal fast utan huvuden men när jag tinade dem märkte jag att de var helt skalade
Gang shi zheng yu - Fisk ångkokt på Hongkongvis. yu -fisk. De ångkokar naturloigtvis fisk på många olika sätt i Hong Kong men detta recept är ofta spritt som just "Fisk ångkokt på Hongkongvis"
Qiang bo cai - Spenat wokad med torkad chili och sichuanpeppar. bo cai - spenat. Ännu ett exempel på tillagningsmetoden qiang - att woka något i enolja där man först stekt torkad chili och sichuanpeppar
Qing zheng lu yu - Ångkokad aborre. lu yu - aborre. Detta är ett enkelt sätt att ångkoka fisk. Egentligen skall det vara aborre i det här receptet men jag tog en sik på ca 650 gram istället
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.