- En av oändliga anledningar till att älska surdegsbröd. Blanda samtliga ingredienser i en bunke, vilken du sedan täcker över med plastfolie, och placerar på ett varmt ställe under natten
Mixa mandel, valnötter ochsesamfrön till mjöl och blanda med övriga torra ingredienser i en bunke. Det här brödet är ett favoritbröd här hemma och det är perfekt att skiva upp och fylla frysen med
Täck med lock eller handduk och låt stå över natten. Det här brödet tar verkligen sin tid och behöver passas under flera timmar men det var också det helt klart bästa och godaste brödet jag har bakat
Det var verkligen länge sedan jag gjorde ett "vanligt" bröd men det är något visst medsurdegsbröd. Jag har helt och hållet snöat in på surdegsbröd just nu
Det är få saker i brödväg som är godare än ett riktigt färskt och gott surdegsbröd. Det tar (som alla surdegsbröd) några dagar att göra, men sätt igång surdegen ikväll så är det förhoppningsvis bak-klart till helgen
Det är ju så gott med färskt surdegsbröd, älskar när kanten är lite knaprig, supergott. Använder du pizza/bröd sten som jag gör så lägg upp bröden på den medföljande plåten, mjöla först och låt jäsa medans ugnen blir varm
Fröknäcke med kokos. Rör samman torra ingredienser, blanda ner vattnet och rör tills smeten är lagom tjock för att breda ut på två bakplåtspappersklädda plåtar
Det positiva med dom är att det är helt ekologiskt mjöl , helt utan tillsatser, bekämpningsmedeloch konstgödsel och de tillsätter inte askorbinsyra i mjölet, just askorbinsyra har det diskuterats en del om på brödbloggar under våren
En skiva nybakat glutenfritt surdegsbrödmed ost och en driva havtornsmarmelad från. Vet ni vad, jag har så smått fått pippi på att baka glutenfritt surdegsbröd
Surdegsbrödmed råg och äpple. Den såg först inte så frisk ut men efter att ha slängt bort en del och sparat en liten del bottenskrap av surdegen, matat på den med nytt friskt vatten och ekologiskt vetemjöl kom den igång igen och blev så i lördags morse till ett rågbröd med äpple
Ett mycket gott surdegsbröd, med både frukt och rostade frön. Jag bakar numera aldrig med recept, men efter jag bjudit några vänner på det här brödet så lovade jag att göra ett recept, och här kommer det
Jag låter den gärna jäsa över natten och fortsätter med baket morgonen därpå. Receptet kommer ifrån underbara Sara Bäckmo Som har en helt fantastisk blogg om allt som har med trädgård att göra, har lärt mig massor om hur man anlägger en täckodling
Ptjae - det kan aldrig bli för mycket surdegsbröd. )Detta innehöll dock lite honung vilket tog bort en del av det syrliga i smaken som annars finns i surdegsbörd - det tyckte jag inte om
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.