I helgen bakade jag ett bröd medhonungoch fänkål, vilket skulle sättas på pränt när andan föll på. Dömommin förvåning när jag var in och kikade på och såg att Nathalie (som förresten var den som fick mig att börja blogga) hade bakat efter samma tanke
Grundreceptet till det här brödet hittade jag i Leilas kokbok, hon använde sig dock av en surdeg av rågoch jag har bara en surdeg av vete men det gick faktiskt jättebra ändå
Har den inte gjort det kan du tillsätta lite rivet äpple, en tesked honung, eller en tesked naturell yoghurt och låta den stå i rumstemperatur ytterligare en dag
Det är ju så gott med färskt surdegsbröd, älskar när kanten är lite knaprig, supergott. Använder du pizza/bröd sten som jag gör så lägg upp bröden på den medföljande plåten, mjöla först och låt jäsa medans ugnen blir varm
I veckan bjöd jag på denna rabarber & hallonpaj med ett härligt täcke av havre ochråg. Idag har vi bakat både nytt bröd och just nu är en fantastiskt lök&plommon paj i ugnen
- En av oändliga anledningar till att älska surdegsbröd. Blanda samtliga ingredienser i en bunke, vilken du sedan täcker över med plastfolie, och placerar på ett varmt ställe under natten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.