Det var verkligen länge sedan jag bakade bröd och det finns ju en naturlig anledning till det, jag äter ju själv inte bröd längre så då är det inte så lockande att baka
Att baka med surdeg har ju blivit jättepopulärt på senare tid. Det finns ju t. o. m. ett surdegshotell på Söder där surdegen kan ta in när man själv åker på semester
Periodvis är vi väldigt dåliga på att äta grönsaker i vår familj. Jag försöker föra in så mycket grönsaker som möjligt i den lagade maten men ganska ofta känns det ändå otillräckligt
Det här har jag velat prova en längre tid – glutenfritt surdegsbröd gjord på hel bovete. Det visade sig vara det absolut enklaste sättet att göra surdegsbröd som jag har provat
Det finns nog lika många sätt att baka med surdeg som det finns människor. Det var den fantastiske bagaren och kokboksförfattaren Martin Johansson som inspirerade mig till att börja baka med surdeg för många år sedan, genom ett reportage om surdeg i tidningen Mersmak
För ett par år sedan så gick jag en “surdegskurs”. Det var ett endagarsevent där en riktig surdegsgubbe (förlåt entusiast) gick all in för att få oss adepter att bli lika frälsta som han var
Som sagt tidigare så mixtrar jag en hel del förnärvarande med surdeg och jästmängder i både bullar och bröd och försöker lära mig så mycket det bara går av de som kan
Tweet Pin It Skriv ut. Jag har inte bakat så mycket surdegsbröd men har på sistone börjar experimentera mer och insett att det är en helt annan värld som uppenbarar sig
Dags för lite surdegsbak. Har ju kommit av mig med det på sistone. Men jag skakade liv i den snälla surdegen som överlevt både länge och väl trots att den stått där bortglömd och ensammen i kylskåpet
Förra veckan startade jag en ny surdeg, denna gången på råg. Min första surdeg var vete och den valde jag i somras när det var dag för semester att baka upp
Jag jobbade som bagare på Konsum Avenyn för 6 år sedan och då experimenterade vi fram en vörtbrödsversion av vårt bästsäljane levainbröd, och det blev jättebra
Igår hade Bagarbertan och jag en surdegskurs igen. Jag tror det var för sjunde eller åttonde gången som vi tog emot en grupp i Artediskolans hemkunskapssalar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.