Frasiga tunnpannkakor på bovete, både gluten- och laktosfritt. Att lyckas göra glutenfria pannkakor utan att använda färdiga mjölmixer är inte alltid helt enkelt
Du gör bara smeten till brödet och låter den jäsa av sig själv – utan tillsatt surdegskultur. Det här har jag velat prova en längre tid – glutenfritt surdegsbröd gjord på hel bovete
Nedan recept har jag stulit rakt av från Malenas Place detta är LCHF pannkakor. Jag tror att detta är LCHF pannkakor och om jag har fel får någon rätta mig eller för alltid vara tyst
Jag gjorde en levaindeg från boken "Surdegsbröd" av Martin "Pain de Martin" Johansson. Det är ganska mycket krångel och pyssel med surdegsbröd, men jag lovar att det är värt besväret
jag som råkade köpa mig en efterlängtad mandelkvarn häromdagen, fick en idé som testades och den kommer jag att använda mig av igen när det är dags för pannkaka med annorlunda smaker
när jag gör gröt på helt råris i stället för risflingor, krossat eller helt bovete istället för boveteflingor och krossat eller helt havre istället för havregryn
Fyll pannkakorna med bet- och spenatblandningen. För pannkakor. Förberedning. Förbered smeten. Blanda alla ingredienser i en stor skål och ställ åt sidan
Just dessa pannkakor är baserade på bovete- och dinkelmjöl samt linfrön, men är du glutenintolerant kan du ersätta dinkelmjölet med rent havremjöl eller kikärtsmjöl
Jag älskar potatislimpa och delar därför med mig av receptet - det är från bloggen ”Pain de Martin”, men mitt recept var från hans bok – Surdegsbröd - och något modifierat
Egen surdeg är så mycket bättre än den man kan köpa i affären och jätte lätt att göra också. Grundrecept för ca 1 literDag 12 dl ljummet vatten2,5 dl vetemjöl1 msk flytande honungDag 31 dl ljummet vatten1,5 dl vetemjölDag 41 dl ljummet vatten1,5 dl vetemjölGör så här
Barnen märkte ingen skillnad på dessa jämfört med vanliga pannkakor. 2 dl bovete. 6 dl valfri mjölk (Jag kör havremjölk). 3 tsk honung eller agavesirap. 2 dl bovete. 6 dl valfri mjölk (Jag kör havremjölk)
Just dessa pannkakor är baserade på bovete- och dinkelmjöl samt linfrön, men är du glutenintolerant kan du ersätta dinkelmjölet med rent havremjöl eller kikärtsmjöl
Låt pannkakorna svalna innan du garnerar dem med moussen och äppleskivorna. 1 skalat äpple 1 krm gurkmeja 1 msk vattenSå gör du En portion, ca 12 st pannkakor vilket blir 3 pannkis-torn Mixa alla ingredienser till pannkakssmeten i en skål. Häll upp smeten i 12 st bullformar av aluminium
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.