På morgon tar du ut degen från kyl och häller upp degen på mjölat bakbord. I går kväll la ja en deg och i dag gräddade ja frallorna och så åt vi dessa nybakade bröden till frukost,riktigt goda och är faktiskt en av mina favoriter,självklart är det durum i,mitt favorit mjöl
Hej hopp, så visade termometern bara 5 grader i morse, vantar på fru Mårtenssons händer under cykelturen till jobbet medan herr Mårtensson låg kvar under täcket och snusade ett tag till
Som det här enkla men goda surdegsbrödet. }SURDEGSBRÖD MED ANIS OCH FÄNKÅL, två bröd (eller ett stort och 12 riktigt små)Dag 1, kväll100 g rågsurdegsgrund100 g rågmjöl200 g ljummet vattenBlanda i en skål, täck med plastfolie och låt stå framme över natten. Dag 2, morgon350 g av gårdagkvällens blandning500 g ljummet vatten500 g vetemjöl special (jag använder Änglamarks vetemjöl)350 g rågmjöl75 g linfrö20 g salt6 g (1 msk) anis6 g (1 msk) fänkålsfrön1. 100 g rågsurdegsgrund
Vilken härlig morgon vi har. Startade upp dagen med att baka scones med ingefärapulver och mörk choklad, så just nu, när jag sitter här och skriver till er, äter jag nybakta, ljumma scones till mitt älskade morgonkaffe
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.