Lite brödbaket här på kvällskvisten. 1 msk brödkryddor. Grädda brödet längst ner i ugnen i 35-40 min, detta kan variera från ugn till ugn. 1 msk brödkryddor
Så därför bakade jag nytt glutenfrittbröd. Men till vardags vill jag fortsätta äta glutenfritt. Jag har tänkt på - och behövt - baka bröd i nästan två veckor, och igår kväll blev det äntligen av
Durramjöl är ett naturligt glutenfritt, halvljust fullkornsmjöl. Dags för ett nytt brödrecept. Jag höll medvetet ingredienslistan kort för att skapa ett så enkelt vardagsbröd som möjligt
Underbara helgmorgnar. Pojkvännen bestämde sig för att ställa sig och baka scones imorse. Det är något jag inte växt upp med utan gjort någon gång i hemkunskapen i skolan och testat en gång då jag minns att det gick åt helvete, haha
Jag var sugen på att göra en lyxfrukost/brunch idag, men hade i princip inget hemma så det blev till att åka till Ica Kvantum och storhandla (kommer lägga upp hur en storhandling för mig kan se ut under veckan), följt av bakande och test av ett nytt brödrecept
Brödet är lättbakat, naturligt glutenfritt, och väldigt gott. Det enda lilla kruxet - om man nu ska kalla det för krux - är att man behöver planera baket eftersom brödet ska jäsa länge och i flera omgångar
I helgen bakade jag fluffiga härliga tekakor som var glutenfria. Lyckan i en liten ask när de smakade så fantastiskt gott alltså och konsistensen var precis som tekakor bakade med vanligt mjöl
Afternoon Tea är ju fasligt nice alltså. Lite härligt posh och tokgott dessutom. Afternoon Tea var en av de aktiviteter jag och Jenny hade bokat in oss på i London när vi var där i maj
Vi fortsätter försöken med att äta enligt FODMAP och då ska man bland annat äta glutenfritt. Det köpta glutenfria bröd jag ätit har inte varit särskilt gott, så jag testar flera olika recept som låter goda
Jag önskar verkligen att jag kunde bjuda dig att smaka på de här bröden. Jag har använt en blandning av bovetemjöl och rismjöl för att få ett neutralt och välsmakande bröd
Jag har saknat goda wienerbröd så mycket och utan att veta att det var så här lätt. Blanda florsocker med lite vatten ca 1/2dl med knappt en tsk börja med en halv och sen häll på pytte lite åt gången tills du har fått en trögflytande kristyr, ringla snabbt fram och tillbaka över de svalnade wienerbröden och avsluta med att pudra över florsocker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.