Jag har precis tagit ut nygräddade frukostbullar ur ugnen. Jag tror att jag har snöat in mig helt på frallor, frukostbullar, limpor, ja (mat)bröd i allmänhet
Dessa frallor ska egentligen inte ha någon jästid alls utan det hela sker i ugnen. Degen ska inte vara klibbig utan gå att forma till bullar, tillsätt lite mer mjöl om det behövs
enklafrukostbullar. Dessa super goda frukostbullar måste jag tipsa om en gång till. 6 lagom stora frukostbullar 5,5 dl vetemjöl1 msk bakpulver1/4 tsk salt2 msk sirap 2,5 dl vatten - Sett ugnen på 200 grader- Blanda mjölet + bakpulvre + salt - tillsätt sirapen (ljus) och vatten - baka ut 6 st runda bullar och lägg dom på en plåt med bakplåtspapper, in i ugnen (mitten) ca 10-12 minuter
Bröden ska inte jäsa något efter utbakning utan den jäsning som sker är när de står i ugnen. Jag hade prov igår så därför blev det inget bloggande i helgen men nu tänkte jag titta in med ett snabbt och enkelt recept på goda frukostbullar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.