Smaka av med sockermängden när kompotten börjar blifärdig, olika rabarber är olikasyrligaoch det är alltid enklare att lägga till socker än dra ifrån, den ska vara litesyrligoch får gärna dra liteikinderna för annars blirefterrätten lätt för söt
Blanda mandelmjöl och bakpulver och vänd ned i äggpöset medluftiga tag. Jag har sedan dess hunnit göra kakan ytterligare en gång, då medkokosflingori stället för vit choklad eftersom jag hade slut på den
Innanservering smular du över ett par pepparkakor och strösslar medlingon. Portionera ut i små skålar och ställ ini kylen tills det är dags att servera
Som ovan skrivet är det min egen version av ett halvkrassligt recept jag hittat någonstans på nätet (minns dessvärre inte var), kombineratmed en blandning av Dansukkers recept på gelé och ett recept på bärglasering hämtat på nätet (vet ej var)
Har i veckan ätit den både som middagoch då medvispad grädde och hallon. Här kommer mitt recept på denna rätt som alltså fungerar både som efterrätt, mellanmål ochmiddag
En del gör jordgubbstårta tillmidsommar, medan andra äter de röda gubbarna medglass. Midsommarhelgen är härlig dagar då man hoppas på att solen skiner från en klarblå himmel, det är sådär alldeles lagom varmt, midsommarmaten smakar extra gott, speciellt när man kan sitta utomhus och äta tillsammansmed goda vänner, både barn och vuxna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.