Forma till två brödoch klipp tre snitt i varje. Smula jästen och lös upp den i vattnet. Sätt in bröden. Tillsätt honung, krossade linfrön, solrosfrön och kruskakli
Rör i yoghurt, honung och ev. Stjälp upp limporna och låt svalna under bakduk. Klicka ner degen i en oljad och bröad ( med havregryn) avlång brödform på ca 1,5 liter. det går åt två brödformar då receptet är för 2 limpor 4 dl havregryn (helst fiberberikade)
och hur glad blir man inte när man kommer på att det faktiskt är nyttigt också. Tog ut det ur ugnen för en stund sedan och smakade på det precis, seriöst det var bland det godaste brödet jag ätit
Dett brödet gjorde jag faktiskt på måfå men jag tror att receptet som stårhär är ganska exakt, det viktiga när du gör brödet är att du knådar det ordentligt i assistent eller med brödkrokaroch låter det jäsa ordentligt, tillsätt extra mjöl om degen är för klibbig, det ska vara precis så den inte fastnar på dina händer
Rosta brödetoch fördela hälften av avokadon på varsitt brödoch toppa sedan med räkröran. Ja ja, man kan inte lyckas varje gång, och jag hade på känn att det inte skulle gå i och med att jag kände mig så sliten
vetekli 2 dl havrekross el vetekross 2 dl grovt rågmjöl 2 dl grahamsmjöl 5 dl vetemjöl 1 dl linfrön (kan skippas) 1 ½ dl rivna morötter el russin 5 tsk bikarbonat 2 tsk salt 1 liter fil 2 dl mörk sirapBlanda ihop alla torra ingredienser, väldigt noggrant (kan förstöra hela brödet annars) Tillsätt fil och sirap Häll smeten i smorda 2x2 liters formar Ställ formarna nederst i ugnen, OBS ugnen ska vara kall när de sätts in
Jag gillar bröd som har en hårdare skorpa, det räcker med lite smör och ost… en ren njutning. Tillsätt salt, honung och mjöl och rör ordentligt med en träslev
Smörj en brödformoch häll sedan i smeten. Finhacka aprikoser och valnötter. Blanda grahamsmjöl, linfrön, solrosfrön, salt, bikarbonat, pumpakärnor, aprikoser och valnötter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.