Vegetariska pastamed massor av härliga champinjoner, vitlökoch lite hetta. Nu var det ett tag sen vi hade pasta här hemma så det fick bli detta häromdagen
Snabbmat=)pastachampinjoner,skivade1 liten chilifrukt1 stor vitlöksklyfta1. 5 dl cremefraichekoka pasta enligt anvisningar på paketetmixa ihop eller finhacka vitlökenoch chilin. stek svampen 5-10 min på hög värme och tillsätt sen creme fraiche,chili ochvitlöksmaka av med salt och pepparnär pastan är klar, häll av vattnet och häll i pastan i stekpannan. rör om och servera 1 liten chilifrukt. 1 stor vitlöksklyfta
Vi missade att ha i oliver, och jag tror att pastan skulle bli godare med lite saftiga oliver och kanske något lite mer grönt till, bladspenat eller ruccola kanske…
Det är något riktigt, riktigt svulligt i kombinationen medpasta, fetaost, soltorkade tomater och en så där riktigt krämig sås som man bara får när man kombinerar tomat med grädde eller crême fraichè
Barnen är uppväxta med pesto och det finns så många olika slags maträtter man kan göra med pesto. När pastan har kokat klart, häll av vattnet och ha i det i pannan
400 g tagliatelle- eller pennepasta. 2 vitlöksklyftor. 200 g champinjoner. Färsk ruccola 4 portioner 400 g tagliatelle- eller pennepasta. 2 schalottenlök eller 1 lök 2 vitlöksklyftor 200 g champinjoner
Tricket är att tajma pastanmed såsen så att kycklingen inte kokar för länge och blir torr. Just att blanda all pastamed all sås från början i stället för separat är en riktig höjdare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.