Vi åt stuvningen med stekt bacon & kokta morötter. Gillar mat med anor och stuvad vitkål äter man inte så ofta nuförtiden, minns inte ens om jag ätit det som barn faktist
Denna vecka startar med ett recept på vegetarisk husmanskost i form av en krämig och len stuvning medmorötter, serverad med stekt bönkorv och kokt potatis
Allting blir ju godare medbacon, så även ugnsrostade knippmorötter kan jag berätta. Jag handlar med ögat när jag är i affären och en sak jag har svårt att motstå är knippmoröttermed blasten kvar
Servera med stekt falukorv. Tillsätt ärtorna och morötterna rör om försiktigt. 680 g ärtor och morötter. Smält smör i en kastrull, tillsätt vetemjöl, rör ordentligt så du inte bränner det
Skala och skär morötterna i centimeterstora tärningar. Börja med morotsstuvningen. Häll på grädde, koka upp och låt puttra tills du tycker morötterna är lagom mjuka, rör om då och då
Skala morötterna och skär dem i bitar lika stora som ganska små pommes frites. Men det funkar också som en nästan-vegetarisk ensamrätt tillsammans med ris
Skala lök, vitlök och morötter och riv fint (jag körde dem i mixern). Mest för att jag hade ett gäng kokta ägg i kylen som behövde användas och för att jag sett andra recept med gömda ägg i limpan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.