Toppa ev med lite persilja vid servering (eller dill om du tex serverar med lax). Är man inget fan av falukorv så byt till annan korv, stektfläsk eller tex stekt aubergin för vegoalternativ – för man kanske vill ha nåt till den grymt goda stuvadeblomkålen
Avnjut medknaperstektfläsk och en kall öl om du är sån. I med gräddmjölken, vispa, vispa. stektfläsk. 1 st blomkålshuvud i mindre bitar. 1 st blomkålshuvud i mindre bitar 3 st morötter i mindre slantar 2 st nävar gröna bönor i bitar 6 dl gräddmjölk (hälften hälften) 3 msk smör 3 msk vetemjöl salt socker svartpeppar Lite malen muskot stektfläsk
Späd med mjölk och grädde under omrörning. Knaperstek fläsket. Smaka av med salt och peppar. Smaksätt eventuellt löksåsen med lite av det smälta fettet från stekningen
Vänd i blomkålen och smaka av med salt och peppar. Dela blomkålen i mindre buketter. 400 g blomkål. Koka dem i saltat vatten, ca 5 minuter tills de är nästan mjuka
Fräs spenaten i en kastrull med smör tills den är tinad. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt skalpotatis, ugnsbakade tomater och citronklyfta
Servera medstuvadblomkål, kokt potatis och sallad. Häll av vattnet och låt blomkålen rinna av. Smaka av med salt, peppar och ev lite finriven muskotnöt
Servera med senap. Späd med mjölk och koka i 5 minuter under omrörning. Stek korven i en stekpanna med 1 msk smör. 5 msk vetemjöl 3 dl mjölk salt och peppar 2 msk hackad persilja 4 st wienerkorv Servera med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.