Servera medblomkålsstuvningen och nypotatis. Häll såsen över blomkålsbuketterna. 1 st blomkålshuvud. 14 st korv. 11 st blomkålshuvud cirka 750 g 4 dl mjölk 3 msk vetemjöl 1 msk smält smör (flytande) 1 krm muskot riven salt och peppar 0. 5 dl persilja strimlad 4 st korv kryddheta1 Dela blomkålen i buketter. 13 Dela korvarna på längden, eller skiva falukorv
Blanda fyst broccoli och blomkålmed den smaksatta crème fraichen. Isak fixade det här utan problem, och tack vare att han var kocken så åt han både broccoli och blomkål
Toppa medkorven. Alsace ligger granne med Tyskland. Ansa och skölj blomkålen. Skär korven i skivor. Den vanliga varianten blir ofta lite trist, men med vitt vin i såsen får den en välbehövlig smakskjuts
Vänd i blomkålen och smaka av med salt och peppar. Dela blomkålen i mindre buketter. 400 g blomkål. Koka dem i saltat vatten, ca 5 minuter tills de är nästan mjuka
Servera medstuvadblomkål, kokt potatis och sallad. Häll av vattnet och låt blomkålen rinna av. Smaka av med salt, peppar och ev lite finriven muskotnöt
Servera med senap. Späd med mjölk och koka i 5 minuter under omrörning. Stek korven i en stekpanna med 1 msk smör. 4 st wienerkorv. 5 msk vetemjöl 3 dl mjölk salt och peppar 2 msk hackad persilja 4 st wienerkorv Servera med
Tillsätt vinet och låt det hela koka i fem minuter, tillsätt grädden och koka ner det hela till krämig konsistens, smaka av med buljongen och eventuellt lite salt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.