Lägg de hackade äggen i botten på formen. Så nu ska jag iallafall på veckorna hålla mig till detta, så får vi se om jag får samma resultat som sist Ägg och räkgratäng1 liten form för 2 personer5 hårdkokta ägg500 gr räkor (Skala själv, mycket godare)Bechamelsås, vit sås (Vill du vara riktigt strikt tar du inte vetemjöl i såsen utan en skvätt grädde istället)Krydda såsen med cayennepeppar och salt och hackad dill. 5 hårdkokta ägg
Lägg den rivna osten på bakplåtsppperklädd form på hög och gör en grop i mitten. Knäck ägget i gropen, strö ev över lite persillade, pesto eller chimichurri
Nu till veckan matlådor som blev en hel ugnsbakad ägg & baconrulle som jag fyllt med krämig ost och jalapeno, rullat ihop och sedan gratinerat i ugn en stund till
Det blev rätt mycket också så det här receptet räcker lätt till två middagar för 4 pers, grymt ju att ha att plocka fram vid annat tillfälle eller på torsdagens restmiddag
Ingen brunch utan ägg sa Simon till mig. Så jag knäckte ett varsitt ägg ovanpå och ugnsbakade sedan gratängen tills osten smält och äggen stannat och fått den rinniga gulan
Denna veckan blir det till att kolla in lite recept till julens sillinläggningar, visserligen har vi redan några förslag färdiga men det är ju alltid kul med nya varianter
Skala och finhacka löken och lägg den sedan i en skål. Inte så många kötträtter som jag brukar få direkta cravings efter, dock är Chili con Carne en sådan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.