Strömmingslåda är en fantastiskt maträtt som man gärna äter om och om igen. Men, somsagt, vi börjar med en klassiker i extended version med ton av kaviar, gräslök och Västerbottenost, Smaklig spis
Låt strömmingslådan gärna stå en stund och svalna av innan servering. Lägg ut strömmingsfiléerna på en skärbräda med skinnsidan ner, bred ut en liten klick kaviar på varje filé, rulla sedan ihop varje filé och lägg den överst i formen
Servera med kokt potatis och råkostsallad. Rulla strömmingen med skinnsidan inåt. 1salt och peppar. 11 msk kaviar. 1300 g Strömminingsfiléer salt och peppar 1 tsk matfett 1 st purjolök dm 1 msk kaviar 1 msk gräslök skivad 2 dl matlagningsgrädde 1 tsk majsstärkelse Servera med. 225°Salta och peppra strömmingen på den köttiga sidan. 1Vispa samman kaviar, gräslök och grädde och häll över strömmingsrullarna
Jag tillhörde dem som formligen dränkte pastan och korven med Heinz ketchup ochchilisås på den tiden då kolhydraterna hade den största platsen på min tallrik
Skala och skiva potatis och lök. Varva potatis, lök och dill i en smord ugnssäker form. 11 1/2 dl lättrökt kaviar, till exempel Kalles. 1Vispa ihop kaviar, mjölk, ägg och peppar. 1Grädda i mitten av ugnen tills potatisen är mjuk och lådan har fin färg, 35-40 minuter
Kalla såser passar bra till och jag har förberett en limeaioli och en het chilisås som tillbehör. Ikväll ska vi äta skaldjur, och det kräver inte så mycket tillagning
Lägg örterna och chilin i en liten skål, och mixa med en stavmixer tillsammans med lite av yogurten. När det är finmixat, tillsätt resten av yogurten, och limeskalet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.