Tillsätt i grytan med köttet och marinaden. Fyll upp med vatten så att det täcker köttet. Finhacka persiljebladen och strö dem över och avsluta med att hälla på en skvätt jungfruolja
Låt stå över natten och servera dagen därpå med ris eller potatis. Stifado är en grekiskt köttgryta som är superenkel att göra, den kräver dock lite tid i grytan och för att få bäst smak så gör man den dagen innan
Men, den här gången blev det serverat med lax och grönsaker vilket passade mycket bra till. Nåt som jag velat göra länge men inte gjort, eftersom jag inte haft någon stavmixer, var blomkålsmos så nu var det äntligen dags
Rostad vitlök går inte att jämföra med orostad. Det godaste blomkålsmoset jag någonsin ätit. I med grädde, smör, riven parmesan, persilja, rostade vitlöken, salt och peppar
Lägg blomkålen i en microtålig skål med lock. Häll i grädden och på med locket. Mixa blomkålen med en stavmixer, klicka i lite smör och tillsätt eventuellt mer grädde
Koka blomkålen tills den är mjuk, häll av vattnet och mixa med stavmixer till önskad konsistens. Det är lätt att själv freestyla med egna kryddor och örter
Tillsätt i grytan med köttet och marinaden. Fyll upp med vatten så att det täcker köttet. Finhacka persiljebladen och strö dem över och avsluta med att hälla på en skvätt jungfruolja
I förra inlägget lovade jag att återkomma med mitt stifadorecept. Där finns tavernan Asteria och det bästa man kan äta där är, enligt mina barn, makaronigratängen pastitsio och enligt mig och min man långlagad kaningryta, stifado
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.