Min bästa Khao Phad Gai åt jag på en strand i Thailand under en snorkelutflykt. Bryn krossad vitlök i oljanLägg i den gula hackade löken och kycklingen och rör omLägg i det kokta riset och stek under omrörning Lägg i fisksåsen och vitpeppar och rör omPutta allt åt sidan och lägg i äggenRör om tills äggen börjar bli klara och blanda alltLägg upp på en tallrik och strö över korianderServera med lime och gurka Bättre än nässpray
Vi hade lite förhoppningar om att de kanske hade några flaskor vin till vårt vinprovarprojekt eftersom det inte direkt kryllar av "fyndlisteviner" på systembolaget i vår stad
Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela den i 30 jämnstora bitar. Värm en torr stekpanna och grädda kakorna efter hand på medelvärme, ca 2 minuter på varje sida
De vet sannerligen hur man ska servera dem på bästa sätt. Super enkelt och det enda som krävs är tålamodet när man väntar på att grönsakerna ska mjukna i ugnen
Här på landet är fåglarna igång för länge sen och gapar för full hals. Fast handla mat måste jag göra förstås, ikväll ska det bjudas på middag igen och jag funderar som bäst på vad jag ska laga till, så här lite innan frukost med kurrande mage
Stek små hela kantareller och strö över den färdiga soppan. ca 6 dl rensade kantareller (+ en näve små att steka vid sidan om). Ställ åter på värmen, rör ner resten av buljongen och hälften av grädden, småkoka på låg värme i ca 15 minuter. ca 6 dl rensade kantareller
Skölj och dela tomaterna på mitten och lägg dem i en ugnsfast form. Salta och peppra kycklingen på båda sidor (i det här receptet har vi använt tunnskivad kycklingfilé)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.