Inlägget Stekttorsk med sallad på primörer och skirat smör dök först upp på Clean Eating by Annika. Men i veckan som gick lagade jag en torsk-rätt som blev jättegod – torsk med en ljummen sallad och skirat smör
Koka pastan enligt instuktioner på paketet. Stekbitarna i ca 4min på varja sida på svag värme. Skär squashen på mitten, och sedan i 1/2cm stora skivor och lägg i dem tillsammans med löken
I slutet av september månadshandlade vi nämligen, för första gången på länge. Förra veckan stekte jag panerad torsk, men eftersom jag stektetorsken i ugnen behövde jag knappt använda någon olja alls
Vi hade lite förhoppningar om att de kanske hade några flaskor vin till vårt vinprovarprojekt eftersom det inte direkt kryllar av "fyndlisteviner" på systembolaget i vår stad
Här tänkte jag bjuda på ett snabbt och enkelt recept på en soppa med torsk, fänkål och dill. Låt soppan sjuda vidare några minuter tills torsken är färdig
1, kallskuret, stekt kött eller kyckling. 18 bitar Ingredienser 1 kg mjölig potatis 1 dl soltorkade, marinerade tomater, ca 60 g 1 pkt djupfrysta provensalska örtkryddor, ca 35 g 1,5 tsk salt 1 krm svartpeppar 3 ägg 2,5 dl mellangrädde Tillbehör , kallskuret, stekt kött eller kycklingPotatiskaka – gör så här. Sätt ugnen på 200°. Klipp en rundel smörpapper och lägg i botten på en rund form med löstagbar kant (24 cm i diameter)
Skiva tomat och lägg på. Lägg en stor klick smör ovanpå allt och vik ihop paketet. 1 bit torskrygg/paket. Ställ på grillen och grilla indirekt under lock i ca 15 min. 1 bit torskrygg
Egentligen ska det vara kokt torsk till äggsåsen men vi föredrar att steka den så man får en god stekyta på fisken och sen ordentligt med vitpeppar så det smakar något
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.