Förstår inte varför vi inte äter mer strömming. Servera med potatismos och lingonsylt. Ingredienserströmmingfileér3 ägg4 dl mjölk1 dl senapsalt och pepparrågmjölströbrödBlanda ihop ägg, mjölk och senap i en skål
Om du gillar stektströmming så rekommenderar jag verkligen detta receptet. Har alltid bara stekt mina vända i ströbröd, men att doppa i créme fraiche blandningen och sen grovt rågmjöl
Stekt, inlagd strömming. Jag tror egentligen inte att jag fattade grejen helt förns jag och Tina blev bjudna på Gittans ljuvliga strömming en somrig dag i Skåne
Klipp bort ryggfenan på strömmingarna. Lägg ihop strömmingarna två och två med skinnsidan utåt. Vänd strömmingsparen i rågmjöl och stek dem i omgångar i smör
Servera direkt med potatismos, citronklyftor och resterande dill- och ansjovissmör. Spritsa rikligt med smör på köttsidan på hälften av strömmingsfiléerna (det går också bra att breda smöret)
Potatismos är gott till strömmingen. Servera med hemlagat potatismos, gröna ärtor, skirat smör och ev. Lägg ut hälften av strömmingen med skinnsidan ned på en bricka
4 600 g strömmingsfiléer 2 dl grovt rågmjöl (eller ströbröd) 1 1/2 tsk salt 1 krm nymalen vitpeppar 50 g smör Citruspuré ca 1 kg potatis (mjölig sort, gärna mandelpotatis) 1 1/2 dl grädde 2 dl mjölk 1 dl färskpressad citronjuice salt och peppar Purjofräs 1 purjolök 1 tsk socker smör till stekning 1 krm salt 1 krm vitpeppar Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Klipp bort ryggfenan på strömmingarna. Lägg ihop strömmingarna två och två med skinnsidan utåt. Vänd strömmingsparen i rågmjöl och stek dem i omgångar i smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.