Skiva tre lökar, saltaoch låt stå ett tag. Fick inspirations från Saltmagasinets (en underbar restaurang i våra krokar) ströming som de serverar på sommaren
Häll på grädden blandad med mjölken och koka ihop några minuter. Som barn gillade jag inte alls detta, men den hårda sältan tillsammans med den söta löken gör det här till en snabb vardagsrätt för vuxna
Fördela dillen på sill filéerna, saltaoch peppra. Tillsätt smör och krydda medsaltoch peppar. Dela blomkålen i mindre bitar och koka mjuk i lättsaltat vatten
Klipp eller skär av fenorna på sillen, saltaoch peppra och stek i smör. salt. Man behöver definitivt inte panera sillen/strömmingen i mjöl - det blir precis lika bra att bara steka i smör/ghee
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
4 Sill 500 g urvattnad steksill ca 2 dl vetemjöl 2 ägg ca 3 dl ströbröd 3 msk smör Lökgrädde 3 gula lökar 1 msk smör 3 dl vispgrädde saltoch vitpeppar Till servering kokt skalpotatis 1/2 kruka dill Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.