det gör också att det är svårt att säga hur lång tid det tar innan köttet är genomstekt. Om man helsteker kyckling och fyller den med örter & vitlök så får man saftigt kött och smakrik sky
Pot-Stickers fylldamedkyckling, ingefära, lime, vitlök, vårlök, morot. Pot-Stickers heter Goutie på (någon slags) kinesiska och är degknyten, som oftast är fylldamed en fläskfärsfyllning (denna gång blev det dock kyckling för min del)
Servera medugnstekt potatis och skysåsen. Ändå var jag pigg som en lärka idag och gjorde en härlig helgrillad kyckling på morgonen som vi åt till middag idag
Bryn kycklingen runt om i smör så den får färg, men inte blir genomstekt. Lägg kycklingen i en ugnsfast form och strö över skivad vitlök, hackad chili, färsk eller torkad timjan
Servera till t ex ris och stekt anka eller kyckling. Pressa vitlöksklyftan och blanda med vattnet, låt stå i 10 min. 1 vitlöksklyfta. 4 dl kycklingbuljong
Rör runt och fräs alltsammans några minuter tills kycklingbitarna är genomstekta. Nettans snabba Vitlökskyckling och Tagliatelle medKyckling, Spenat & Vitlökssås
Bryn krossad vitlök i oljanLägg i den gula hackade löken och kycklingen och rör omLägg i det kokta riset och stek under omrörning Lägg i fisksåsen och vitpeppar och rör omPutta allt åt sidan och lägg i äggenRör om tills äggen börjar bli klara och blanda alltLägg upp på en tallrik och strö över korianderServera med lime och gurka Bättre än nässpray
Så idag blev det ”Kycklingfylldmed chili och vitlöksröra”. Lägg en kycklingfilé mellan två smörpapper på en skärbräda och banka ut dem med hjälp av en stekpanna tills de är som platta skivor
Servera potatismuffins och rödvinssås ihop medstektakycklingfiléer. Slå sedan på rödvinet och sänk värmen till strax under medel, låt såsen reducera (koka ner) till hälften, utan lock
Bryn dom skivade morötterna tillsammans med purjon och pressade vitlöksklyftorna. Skala vitlökarna. Skär kycklinginnerfileerna i bitar och bryn dom med fisksås och svartpeppar som krydda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.