Tina strömmingen i kylskåpet under natten. Vänd strömmingsfileerna i mjöl, ägg och ströbröd. Slå till sist över den avsvalnade lagen och låt sedan stå kallt i kylskåp 1-2 dygn. Ca 600 g strömming (jag använder fryst). 2-3 ägg. 1-2 rödlökar. 2-2½ dl ättika. 1-2 lagerblad
Jag har inte alltid förstått denna rätts storhet, även om den har varit ständigt närvarande på jul och påskkalas, på mormors middags bord eller på husmanskosts-veckan i restaurangskolan
Klipp bort ryggfenan på strömmingarna. Lägg ihop strömmingarna två och två med skinnsidan utåt. Vänd strömmingsparen i rågmjöl och stek dem i omgångar i smör
Klipp bort ryggfenan från strömmingen. Kyl lagen och slå den sedan över strömmingen. 24st strömmingsfiléer. 2-3v i en väl rengjord och burk. 2015-12-09 @ 19. 24st strömmingsfiléer
Klipp bort ryggfenan på strömmingarna. Lägg ihop strömmingarna två och två med skinnsidan utåt. Vänd strömmingsparen i rågmjöl och stek dem i omgångar i smör
Vänd strömmingsfiléerna i mjöl och salt. med strömmingen. Se till att strömmingen är helt. 10 strömmingsfiléer eller 20 små. 2,3-lag. 6-8 kryddpepparkorn. 5-7 kryddnejlikor
Varva i en bunke de stektaströmmingsfilerna med löken, moroten och dillen. Och dill och strömming är en fantastisk kombination, idag blir det inlagd ströming med vällagrad hårdost och rostat knäckebröd, glöm inte lite god gräddfil till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.