400g FalukorvSvartpeppar5dl Mjölk2dl Ideal makaronerSaltVitpepparEn knivsudd riven muskotnötSkiva falukorven i tunna skivor och stek i smör på medelhög värme. Tillsätt sedan makaronerna och låt allt småkoka i ca 15minuter. 400g Falukorv. 2dl Ideal makaroner
Är man inget fan av falukorv så byt till annan korv, stekt fläsk eller tex stekt aubergin för vegoalternativ – för man kanske vill ha nåt till den grymt goda stuvade blomkålen
Servera falukorven med den stuvade spenaten och den stekta potatisen. 200 g falukorv i skivor. Tina spenaten i en kastrull med lite matfett så det inte bränner fast
Stektastuvademakaroner. Ännu en gång gjordes det stuvademakaroner till ett helt kompani och alla vet att micrade stuvademakaroner är bland det vidrigaste som finns
Vänd sen ner makaronerna och rör om. 6 dl Makaroner (gärna fullkorn). 1500 g Falukorv. 1Skiva falukorven och lägg på en inoljad plåt. 1Stek falukorven i ugnen tills den ser klar ut. 1Koka makaronerna enligt anvisning. 1Häll av makaronerna i ett durkslag
Servera falukorven med den stuvade spenaten och den stekta potatisen. 200 g falukorv i skivor. Ca 200 g fryst hackad spenat 1 msk vetemjöl 1 msk matfett 3 dl mjölk Salt Peppar Muskotnöt 2 hårdkokta ägg Kokt potatis att steka 200 g falukorv i skivor
Stek falukorven i smör, cirka 2-3 minuter på varje sida. 600 g falukorv, skuren i skivor eller bitar på längden. Potatispuré 800 g skalad potatis, gärna mandel potatis, King Edward eller Bellona 2 tsk salt 2 dl mjölk, varm 50 g smör 100 g rökt skinka, skuren i små tärningar 1/2 dl hackad persilja 100 g riven Västerbottensost 1 tsk salt 1 krm vitpeppar Stuvad vitkål 3 dl hönsbuljong 1 lagerblad 1 liten gul lök, hackad 50 g rökt skinka eller bacon, tärnad 500 g vitkål, skuren i 2 cm tjocka strimlor 1 dl grädde, valfri fetthalt 1 dl creme fraiche (kokbar) Lite maizenamjöl Salt Svartpeppar 600 g falukorv, skuren i skivor eller bitar på längden Smör
Ugnsstektfalukorv med stuvademakaroner är en riktig vardasklassiker och en räddare i nöden när man varken har tid eller lust att stå i köket efter en lång dag på jobb och i skolan
Jo vi äter falukorv i detta hem (inte jag dock, men det är för att jag inte äter annat kött än fisk just nu), men annars så tycker jag att falukorv är enkelt att fixa till
Stuvademakaroner är ett snabblagat tillbehör till tex stektfalukorv eller köttbullar. Rulla till bullar (det blir lättare med lite vatten på händerna) och stek i en ordenlig klick smör eller margarin tills dom är helt genomstekta
Servera med den stuvade spenaten. Finns inte mycket annat som går upp mot nyfångad makrill, som bara får en lätt panering med ströbröd och salt och stekt i mycket smör, namnamnam
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.