När jag var i Thailand för ett par år sen åt jag stekt ris medananas. Skeda över så mycket stekt ris i ananashalvorna som får plats, strö över cashewnötter och strimlad salladslök
Kokosglassmed karamelliserad ananas och banan samt hallonHär är en del av grädden och mjölken i en traditionell vaniljglass utbytt mot kokosgrädde, som finns att köpa på burk i vanliga livsmedelsbutiker
) och bjuder idag på grillad ananasmed hemmagjord kokosglass, en efterrätt som jag ätit på restaurang och som var riktigt god, ananas och kokos passar som hand i handske
Karamelliserad ananasmedkokosglasss. Ät medan glassen är kall och ananasen är varm. Vid den här tiden på året brukar butikerna ha bra pris på färsk ananas, så passa på
Stekt Kycklingfilé. Fullt pådrag med brandbilar och poliser, stökade till middagsplanerna igår. Det fick bli kycklingfiléer som fick steka långsamt i olja och grillkrydda, med en coleslaw, som blev middag
Smaka av med lite salt och peppar och riv i citronskal och smaka av med citronsaft. Servera laxen tillsammans med kokt potatis, citrongräddsås och sallad
Hur man gör en god gräddsås eller lyckas med pepparkakshuset… Jag blir lätt förblindad många gånger då jag läser kommentarer och verkligen ser vad det är ni uppskattar här på kryddburken
Några små trekanter stekt tortilla med någon god ost mellan är ett perfekt tilltugg till en sommardrink före en grillmiddag, eller så lägger tar man någon skiva med skinka tillsammans med ost och tunt skivade tomater, salami, ost och ruccola, eller kanske en het tacosås tillsammans med ost som jag gjorde på några ikväll och äter som förrätt, mellanmål eller kvällsmat helt enkelt
Först ut blev stekt tonfisk med en återkommande favorit, gräslökssås. Jag brukar ofta ha fisk på fredagarna, men det har varit lite si och så med det på sistone, så nu tänkte jag skärpa mig igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.