En av de mest populära rätterna där var stekt fisk medkall sås. Stekt panerad fisk. Det är ju så gott med den saftiga fisken i det frasiga spröda höljet
Med enkla medel blir det en mycket god och lite ”lyxig” känsla en vanlig lördagseftermiddag. Den kalla romsåsens styrka kan anpassas om man tycker att den är för kraftigt
Ingredienser Portioner. 4 900 g potatis Citronsås 1 citron 2 dl crème fraiche salt peppar 150 g sockerärtor Spätta 800 g rödspätta 1 msk smör eller olja 1/2 ask ärtskott (à 100 g) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Kall falsk bea. Ställ kallt att mogna en stund. 2 dl créme fraiche. 1-2 tsk dragon. 1 msk vitvinsvinäger. 1 msk riven gul lök ( jag tog vitlökspulver, kanske en tsk, smaka dig fram)
Servera direkt medstekt eller kokt nypotatis, den kalla såsen och den fräscha salladen. kokt eller stekt nypotatis med skal på ( i mitt fall hade jag gamla nypotatis i kylen som jag bara stekte till hastigt i olivolja och salt)
Jag serverade även medugnsstekta tomater och förvällda sugarsnaps, recept HÄR. Vispa sedan ihop dem med elvisp tillsammans med en stor klick smör, lite grädde, salt och peppar
Servera riset tillsammans med den kalla såsen och stekt korv med hög kötthalt. Servera dessutom tillsammans med en kall sås som gör sig extra bra till det kryddiga riset
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.