Rör tills smöret smält in i såsen och servera med det uppskivade ankbrösten. Eftersom det stekta ankbrösten med korintsås, som jag bloggade om i lucka 8, blev en höjdare kände jag mig sugen på att tillaga anka igen. Jag gick likadant tillväga men läste på polaricas hemsida att man ska steka till en innertemperatur om 70° istället för 60-65° som jag alltid kört med tidigare. Stekt ankbröst med apelsinsås, ca 5 personerca 700 g ankbröst (2 st)Apelsinsåsen. 1 dl sherry1 dl apelsinjuice2,5 dl vatten2 msk viltfond1 grönsaksbuljongtärningmaizena2 msk smörSnitta skinnsidan på ankbrösten i ett rutmönster. ca 700 g ankbröst
Det knepigaste är att inte översteka köttet därför är köttermometer A och O att använda. Stekt ankbröst – stekt ankbröst i skivor med krispig fettkåpa kryddat enbart med salt
Lägg över dem i en eldfast form med skinnsidan upp och fortsätt att steka 12-15 minuter i ugnen. 2 tinade eller färska ankbröstfiléer om cirka 300-360 g
Torka och salta och peppra ankbrösten. Tillsätt stekspad och köttsafter från ankbrösten. Ankan. 1. Snitta dem ytligt över skinnet och stek i torr panna på medelvärme tills skinnsidan har får en knaprig och fin stekyta
8 1200 g ankbröst (1200 g motsvarar 2-3 ankbröst) 2 msk smör eller margarin 2 tsk salt 1/2 tsk grovmald svartpeppar Rödkål 1 kg rödkål 2 äpplen 2 msk smör eller margarin 2 dl vatten 1 dl socker 1 dl rödvinsvinäger 1 1/2 tsk salt 1 dl russin Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Stekt ankbröst i tunna skivor skulle gott och väl kunna passa på ett julbord. Rör tills smöret smält in i såsen och servera med det uppskivade ankbrösten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.