Lagom till första advent bakade jag och Amanda den här goda kladdkakan, som varit med mig länge. Ta ytterligare en bunke för de torra varorna och blanda i vetemjöl och bakpulver (kanelen tillsätts senare)
Blanda ner äggvitorna med det andra. Häll smeten i en form med smörpapper i botten och smorda kanter. Blanda vetemjöl, kakao, socker och bakpulver i en bunke
det har varit ett lärorik och givande år, jag har lärt mig mycket och kommer att fortsätta göra. Helt otroligt, ett år har redan gått sedan jag bakade min första tårta
Smör till stekning. Smaka av med salt och låt såsen stå och dra till sig av smakerna. Blanda alla ingredienser i en kastrull och sjud såsen ca 20 min, red med mjöl och vatten. 2 dl steksky. 500 g fläskfilé 500 g oxfilé Smör till stekning Flingsalt nymald svartpeppar. Tryffelsås2 dl steksky 1 dl Madeira 1 msk oxfond 2 dl vatten 1 krm vit tryffelolja 20 grönpepparkorn Salt peppar socker Några stänk kinesisk soja 1 msk smör
På med smör och ost, ett kallt glas mjölk och njut. Ett enkelt, men dock lite tidskrävande bröd. Blanda ihop resten av ingredienserna, utom ägget, i en bunke
För mig var en fiskgratäng en bechamelsås, potatismos och kokt torsk, ibland lite pimpad med räkor. Men med lite hjälp ifrån Per Morbergs kokbok "Morberg lagar husmanskost" så blev det ett resultat som man inte skojar bort i första taget
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.