Bryn kycklingen i margarin i en stekpanna och lägg sedan över den i en gryta. Blanda salt, chilipulver, svartpeppar och kryddpeppar i en plastpåse där även kycklingdelarna får plats
Hacka vitlöken och bryn i en stekpanna med höga kanter eller i en kastrull. Jag har använt mig av en grytbas från go green men man kan lika väl göra grytan själv från grunden, jag var bara lite lat ^^
2* Skala lök potatis skär i klyftor. 3*Lägg potatisen i botten sen lök häll över tomatkrossen smula buljongtärningen över. 6* ta upp steken skär skivor lägg åter i grytan. 2 gula lökar. 1 ½ kg stek av bog eller lamm
Lägg ner salladsöken och rör om. Värm upp en stekpanna med oljan och vitlöken. Lägg ner rödlöken och köttet och stek dem ca 2-3 minuter. Tillsätt bambuskottet, ostronsåsen, sojasåsen, svartsojan, sockret och vattnet och stek dem ca 2 minuter. 400 g strimlade bambuskott. 1 liten salladslök
Du kan komma att behöva hälla i mera under stekningens gång. Häll i matlagningsgrädden. Denna stek har jag ugnsstekt tills den kändes mör och köttsaften var genomskinlig
Sen plockar jag ur steken och silar skyn från lök och morötter. Perfekt mat som sköter sig själv ett par timmar i grytan på spisen när andra sysslor kallar
12 gula lökar. 11 ½ kg stek av bog eller lamm. 18 - 10 potatisar 2 gula lökar 1 burk / tetra krossade tomater. (tog med chili smak) 1 ½ kg stek av bog eller lamm 1 tsk salt 1 krm svart peppar 1 tsk rosmarin ½ - 1 buljongtärning1* Lägg grytan i vatten 10-15 minuter 2* Skala lök potatis skär i klyftor. 3*Lägg potatisen i botten sen lök häll över tomatkrossen smula buljongtärningen över. 6* ta upp steken skär skivor lägg åter i grytan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.