Rör i mandeln tillsammans med socker och ägg. Jag är en småkaks freak. Om du gillar smaken av mandel, ja då ska du absolut baka dessa, för de är så lättbakade och påminner en mycket om klassikern ”Finska pinnar”
Blanda med smör och vetemjöl till en jämn smet. Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan grovt. Spritsa ut till kakor, ca 1 ½ cm tjocka och 3 cm långa eller forma degen till 1 ½ cm tjocka rullar och skär i bitar
Igår körde vi på en spontanmiddag med svärföräldrarna här hemma och då min mans syster gärna önskade efterrätt och jag kände att tiden var knaper gjorde jag denna superenkla efterätt med smördeg och nutella
Vänd sedan ner florsockret och spritsa ut femkronors stora maränger på en plåt med bakplåtspapper. Börja med att vispa äggvitan med 50 g av strösockret och citronsaften vitt
Blanda ala torra ingredienser med varandra, tillsätt smör och blanda till en kakdeg. Forma degen till bollar och platta ut dem på en plåt med bakplåtspapper
Lägg kakorna på plåtar med bakplåtspapper. En klassisk kaka när man bara vill ha något litet till kaffet, eller om man ska ställa till ett riktigt kaffekalas med 7 sorters kakor. En klassisk kaka när man bara vill ha något litet till kaffet, eller om man ska ställa till ett riktigt kaffekalas med 7 sorters kakor
Ta fram och låt svallan något och servera sedan med en sallad och grönsaker. Knåda ut i en form med avtagbara kanter och förgrädda i 10min och låt sedan stå tills färsen är klar
Midsommaren till ära dekorerade jag kakan med små söta violer som också är ätliga. Pudra ev över lite sukrin-melis vid serveringen och dekorera med ätbara blommor
Sabayonkrämen kan jag däremot inte rekommendera om man ska servera kakan till många, det var ett hiskeligt vispande, med stor risk att den istället för kräm blir äggröra
Det här är en sjukt god kaka, och den går inte att jämföra alls med tex chokladbiskvier som ofta görs på mandelmassa (vilket bara blir äckligt om ni frågar mig), de här är sega och lite krispiga i kanterna, med en mjuk fyllning i mitten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.