Spicy Chocolate Bundt Cake with Ginger Bread Frosting (Kryddig Chokladkaka med Pepparkaksfrosting)
Louise´s Spis
Louise´s Spis
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Kryddig Chokladkaka med Pepparkaksfrosting
  • 16 bitar
  • 225 g rumsvarmt smör
  • 60 g kakao (1½ dl)
  • 150 ml vatten (1½ dl)
  • 1 tsk kanel
  • ½ tsk ingefära
  • 1 stor nypa muskot
  • 1 nypa malda nejlikor
  • 250 ml crème fraiche eller turkisk yoghurt (2½ dl)
  • 400 g strösocker (nästan 4½ dl)
  • 1 msk vaniljextrakt
  • 2 stora ägg
  • 250 g vetemjöl (ca 4 dl)
  • 6 g bikarbonat (1 tsk)
  • 4 g salt (½ tsk)
  • 200 g cream cheese
  • 45 g florsocker
  • ½ tsk vaniljextrakt eller vaniljpasta
  • 1 tsk pepparkakskryddor eller blandade kryddor enligt de i kakan) eller ½-1 msk pepparkakssirap
  • 225 g butter, softened
  • 60 g cocoa (½ cup)
  • 150 ml water (about 1½ cup)
  • 1 tsp ground cinnamon
  • ½ tsp ground ginger
  • 1 large pich of nutmeg
  • 1 pinch og ground cloves
  • 250 ml sour cream (about 1 cup)
  • 400 g caster sugar (2 cups)
  • 1 tbsp vanilla extract
  • 2 large eggs
  • 250 g all-purpose flour ( 2 cups)
  • 6 g baking soda (1 tsp)
  • 4 g salt (½ tsp)
  • 200 g cream cheese
  • 45 g confectioner´s sugar (about ½ cup)
  • ½ tsk vanilla extract
  • 1 tsp pumpkin spice mix or ½ 1-1 tbsp gingerbread syrup

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.