FISKTGRATÄNG MEDKRÄFTSTJÄRTAROCHDILLSÅS. Har ni några favoritrecept med fisk. Eftersom jag hade kräftstjärtar i kylskåpet och torsk och dill i frysen passade jag på att göra en fiskgratäng
Utom sött och surt och buljong finns det nog inte några likheter med storkockarnas såser. Den blivande finalisten Tommy Myllymäki segrade i såsduellen med sin sötsura dillsås
Smaka av med salt och peppar. Men allra bäst med en blandning av allt - lyx. Vilken tur då att den var så enkel att göra och att jag hade alla ingredienser hemma till fler omgångar sås
Blanda skaldjuren med olivolja, lime, salt och peppar. Tänkte dela med mig av nyårsaftonens förrätt vilket var ett recept som jag såg Leila göra i hennes nyårsprogram
4 8 spättafiléer utan skinn (8 filéer motsvarar ca 600 g) ca 200 g rökt lax (200 g motsvarar ca 8 skivor) salt och peppar 1 1/2 dl matlagningsvin (eller lättsaltat vatten) 2 1/2 dl mild citronsås 1 1/2 msk inläggningslag med ättika 1/2 dl grovhackad dill 1 ask färska sockerärter/ sugarsnaps (à 150 g) smör till stekning Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
En rätt jag gjort flera gånger i sommar är denna röra med bulgur ochkräftstjärtar. Det är lätt att variera och blir dessutom perfekt att ha med i lunchlådan
Mixa med stavmixer och smaka av med salt och peppar. Späd med mer vatten om det blir för tjockt. Chilifrästa kräftstjärtarkräftstjärtarchililöksaltoch pepparFräs snabbt av samtliga ingredienser i en het panna
Det började på måndag med butterkaka som är en storfavorit för mig, sen var det dags för godaste tårtan på tisdag och den har funnits kvar hela veckan och tagits fram till varje fika och idag avslutades det med Remi, med min favoritkombination choklad och mint
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.