zucchini, spenat och fetaost (jag hade i salladsost istället för feta). Eftersom varken jag eller maken gillar vanlig pajdegsbotten så brukar jag antingen göra en annorlunda, lite mer brödliknande, pajdeg som innehåller bakpulver eller så utesluter jag helt enkelt degen och gräddar bara fyllningen i formen
Fördela broccoli, spenat, lax och räkor i pajskalet och strö över krydda. Skölj spenaten och låt den mjukna och säcka ihop på svag värme i en stekpanna
Tillsätt sedan spenat och fräs tills mjukt. Pajskalet är underbart gott, inspiration till det hittade jag på Whole Foods instagram-konto (Whole Foods är en suverän amerikansk matkedja)
Häll av vattnet och skölj spenaten med kallt vatten. Lagade och åt en riktigt god paj nyligen. Krama ur så mycket vätska som möjligt ur spenaten och finhacka den sedan
Idag tänkte jag bjuda er på en riktigt god glutenfri paj med salsiccia och spenat som fyllning. Jag fortsätter göra mina glutenfria pajdegar med bas av bönor eller kikärtor
Pajdeg. Blanda i 1 hackad gul lök och ca 200 g babyspenat. Vispa samman 3 ägg och 3 dl mjölk eller gräddeKlä en pajform, varva fyllning med riven västerbottenost. ca 200 g babyspenat
Skulle någon ha något emot spenat så kan du byta ut den mot ruccola, tänk då bara på att lägga ner den direkt i pajskalet och inte fräsa på den som du ska göra med spenaten
Lägg purjo- och spenatblandningen i pajskalet, häll över äggstanningen och toppa med kronärtskockor (jag delade mina på hälften) och slutligen den rivna osten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.