Den här måndagens vegorätt får bli lite annorlunda men väldigt god - härligt färgsprakande paprikor med en fyllning av blandad svamp, babyspenat och det naggande goda, rödbruna, lilla fröet canihua
Den är fantastiskt god, väldigt enkel och snabb. Som ni vet sedan tidigare gillar jag enkel mat som ändå känns lite lyxig att servera och det här är en sån
I helgen har vi haft Finlandssläkten på kärt besök, och då blev det bl a den här pajen på kvällskvisten när vi kommit hem från Kakkalaset och behövde något mer matigt efter allt kaksnaskande
Vi bjöd på dessa smakrika bönbiffar, med spenat, paprika och fetaost. Till de smarriga biffarna serverade vi ugnsstekt potatis och en kall sås med ajvar och dill
Man kan variera i all oändlighet och pytsa i vad man känner för eller råkar ha hemma i kylskåpet. Degen gjorde jag förstås glutenfri - och den blev väldigt bra och hanterlig - men du kan välja din egen pajdegsvariant, vanlig eller glutenfri allt efter tycke och behov
Senaste rensa-kylen-quesadillas bestod av cream cheese, riven ost, skivad påläggssalami (men inte en mesig en för det), halverade små starka inlagda paprikoroch babyspenat
Jag har under sommaren haft högtflygande planer om att lära mig äta mer fisk och framförallt lax. Alla fantastiska matbloggare lägger ut bilder och recept med lax och allt låter och ser så väldigt gott ut
Krydda med körvel eller persilja, svartpeppar och örtsalt. med smör och kokosfett i ca 4-5 minuter tills den är fin och krispig. ca 4-5 minuter tills den är fin och krispig
Men den här soppan fick en liten tvist och blev supergod. Hittade ett recept på nätet, men hade inte grön el röd currypasta, så då blev det en egen variant med vanlig curry, ingefära och krispig chilirödkål som tillbehör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.