Trä upp hummerstjärtarna på grillspett, pensla stjärtarna med såsen lägg hummrarna på den varma grillen (ca 250 grader) med skalet nedåt. Efter ca 10 minuter är de klara att vända, lägg dem med köttet nedåt i några minuter för att få de rätta grillränderna (det går bäst med ett gjutjärnsgaller)
Lägg vitlökssmöret längst ner och sedan toppa med det hackade köttet. Igår grillade vi hummer. Det var längesen jag åt hummer och nu kommer jag ihåg varför
Förutom hummern så blev det en del andra godsaker också, men de tänkte vi fylla på med under kommande dagar så ni får några smarriga inlägg att se fram mot
Servera med kokt ris och strö gärna över färsk Timjan. 1 grillad kyckling. Sätt ugnen på 225 grader. Skär kyckling, paprika, purjolök och tomater i bitar
En jättetrevlig middag och kväll blev det där vi bjöds på marinerad grillad fläskfilé, potatis från egna täppan som råstektes på muurikkan, hemlagad tomatsås och en fräsch grönsallad med mangold, grön paprika och haricot verts
Grillad några citronklyftor och servera med basilka-aioli och lite ripplad balsamicocremé. Pensla tonfisken med olivolja, rivet skal av citron eller lime och rikligt med havssalt innan grillningen
I fredags åt vi grillad lax medgrillade citroner, skagensås och givetvis färsk potatis. Vi grillar ofta kött, men ibland är det gott att bryta av med något annat
Mitt bästa grilltillbehör är grillade Quesadillas med philadelphia och sambal oelek. Jag lovade ju att sammanställa alla tips på grilltillbehör ni kom med för en tid sen och oj så många bra, enkla och framförallt GODA tips
Servera ett spett per person tillsammans med en liten skål med dipsås och en limeklyfta. Vi hade räkorna till förrätt och använde resten av dipsåsen som sås till den grillade laxen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.