Sparrismousse
Milda.se
Milda.se

Sparrismousse

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 g färsk grön sparris
  • 1½-2 dl Milda Fraiche
  • 2 msk pesto
  • 6-8 blad färsk basilika
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 500 g räkor med skal
  • färsk mejram

Beskrivning

    Sparrismoussen kan serveras på olika sätt. Här har vi valt att servera den i små portionsglas med färska räkor på spett. Gott att servera till moussen är också rökt lax, t ex på en toast.

    Koka sparrisen "al dente" i lättsaltat vatten, 6-7 minuter. Låt den rinna av väl genom ett durkslag.

    Skär den avsvalnade sparrisen i mindre bitar. Mixa sparrisbitar och basilikablad med en mixerstav eller i matberedare.

    Rör ner pesto och fraiche. Smaka av med salt och peppar. Ställ in sparrismoussen i kylen 1-2 timmar. Servera i t ex små portionsglas tillsammans med skalade räkor på små träspett. Garnera spetten med lite färsk mejram.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.