Sparrismoussen kan serveras på olika sätt. Här har vi valt att servera den i små portionsglas med färska räkor på spett. Gott att servera till moussen är också rökt lax, t ex på en toast.
Koka sparrisen "al dente" i lättsaltat vatten, 6-7 minuter. Låt den rinna av väl genom ett durkslag.
Skär den avsvalnade sparrisen i mindre bitar. Mixa sparrisbitar och basilikablad med en mixerstav eller i matberedare.
Rör ner pesto och fraiche. Smaka av med salt och peppar. Ställ in sparrismoussen i kylen 1-2 timmar. Servera i t ex små portionsglas tillsammans med skalade räkor på små träspett. Garnera spetten med lite färsk mejram.
Tina den frysta sparrisen eller häll av den på burk. Mixa alla ingredienser till en fluffig mousse. Smaka av med salt och peppar och ställ kallt fram till servering
Tina den frysta sparrisen eller häll av den på burk. Mixa alla ingredienser till en fluffig mousse. Smaka av med salt och peppar och ställ kallt fram till servering
Vi startade förstås av med champagne och förtugg som denna gång bestod av sotad tonfisk, sparrismousse med parmesanflarn samt tunna skivor av pilgrimsmussla och tonfisk med riven sommartryffel
Skär av dem 5 cm i ändarna och använd till sparrismoussen. 1. Lägg fiskfiléerna på smörpapper. Ta bort fenköttet och lägg det i en skål till fyllningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.