Efter gårdagens galna tempo är jag helt slut och dessutom är det världenshäckaväder ute, så jag planerar att ligga på soffan, kika på någon serie varvat med fotokurs och trycka i mig den lilla biten som finns kvar avden gudomligt goda bankakan jag bakade för någon dag sedan
Servera dessa tillbehör med engod köttbit och lite sallad. Låt allt koka ihop under några minuter, smaka avoch tillsätt mer kryddning vid behov, innan du tar avsåsen från värmenoch låter den stå en stund för att "gotta till sig"
Skala potatisenoch skär den i skivor. Rör ner vitlök och häll upp i en smord ugnssäker form. 1muskotnöt, riven. 1prästost, riven, mager. 14 person(er) Ingredienser 750 g potatis, Asterix 4 dl mjölk 1 tsk salt 2 krm svartpeppar, nymald 1 krm muskotnöt, riven 2 vitlöksklyftor, finhackade 1 dl prästost, riven, mager1. Sätt ugnen på 225°. Koka den på svag värme i mjölk, salt, peppar och muskot ca 10 min. Grädda potatisgratängen mitt i ugnen ca 20 min, eller tills potatisen är mjuk
Tillsätt rom och häll upp i glas. Garnera med äpple och kanelstång. 1ingefära, färskriven. 1, skivat äppleÄppel- och romdrink Blanda äppeljuice, limejuice, socker och ingefära
Enav de godaste kladdkakorna ever. Du kan gott ta två påsar saffran så blir det säkert ännu godare. I torsdags blev det vit kladdkaka med saffran ❤️ Här kommer receptet
Kavla ut den andra deghalvan och bred på fyllningen. Jag garanterar att detta blir enfavorit. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö pärlsocker över
Jag brukar förbereda så mycket avjulmaten som bara går så att jag kan ta det lugnt och njuta avjulfriden på julaftonen istället för att fara runt som ett skållat troll i köket
Nog godastebrownien/kladdkakan jag ätit. Tag sedan jag provade att baka efter ett nytt recept, ska jag vara ärlig så är det nästan en månad sedan jag bakade något alls
Men i dag blev det mat av det som fanns i kyl och frys. Jag hade också kvar lite aven svampstuvning som fick åka med i gratängen (jag slänger aldrig mat, det går alltid att hitta på nån ny kombination), menden står inte med i receptet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.