Gör så här Skala räkorna. Kärna ur och strimla paprikan. Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök i smör i en gryta, tillsätt paprika, crème fraiche och ärtor
Fredagskvällens mat bestod av en het räkgryta, det var allt lite drag i den. Hejsan. Vill man inte ha den så stark så minskar man bara lite på kryddorna
Recept på en gammal klassiker jag tillagade i helgen. Fortfarande lika god. )Ingredienser för 4 personer2 gula lökar1 grön paprika1 burk champinjoner1 msk mjöl1 dl chilisås3 dl grädde1 dl creme fraiche1 tsk salt1 krm svartpeppar1 krm curry1 krm chilipeppar1 krm cayennepeppar1/4 dl koncentrerad apelsinjuice1 kg räkorGör så härHacka löken och strimla paprikan
Det är spansk husmanskost och alla har sitt eget speciella recept ungefär som med våra köttbullar. Som jag skrev tidigare har vi sedan en tid besök av en trevlig ung man från Spanien
Den här räkgrytan gjorde vi förra helgen. Het räkgryta med curry och bladspenat, ca 4 portioner. Tror att den chilin jag tog var riktigt stark (den var liten och jag tog bort alla frön) för det behövdes en klick svalkande crème fraîche till
Skala räkorna. Dela gurkan på längden och gröp ur kärnorna. Skär gurkan i 1 cm breda skivor. Fräs gurkan i en gryta med smör tillsammans med dill och gräslök
Spansk tortilla är inte ett bröd utan en rejäl bondomelett med potatis som man traditionellt i Spanien ofta skär i skivor och serverar som tapas eller mellanmål
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.