här är en soppa för den som är sugen på något annorlunda. den smakar verkligen mustig höstsoppa. -) fungerar både som huvudrätt med en god smörgås till eller som en liten förrätt i en middag med sydländskt tema
OJ, de här smakar precis som seriösa brownies man köper styckvis i vackra delibutiker. -)kommer att vara en stående favorit på vårt fikabord och kommer troligen dyka upp i en massa olika varianter här på bloggen
första provlagning från den finfina boken LEON blev david's spanish omelette på s. 165. jag blev supernöjd, oj vilken god omelett och vilken trevlig bas att blanda i en massa annat gott i framöver
det här är en riktigt god och krämig soppa som smakar lite annorlunda. jag hade lite problem med att tolka kryddorna i detta engelska recept, förklara gärna skillnaden på caraway och cumin
En klassisk Carbonara är inte nyttig för kilona, men ren balsam för själen. ) Det finns redan flera versioner av detta här på Salt&Peppar, men idag blir det Per Morbergs version av klassikern
Torka av köttet och bulta ut det med knuten hand. Salta och peppra. Panering. Vänd skivorna först i mjöl och sedan i blandning av uppvispat ägg och riven parmesanost
Koka spaghettin i en stor kastrull med saltat vatten enligt förpackningens anvisningar. • 450 g spaghetti• havssalt och nymalen svartpeppar• olivolja, extra virgin• 2 vitlöksklyftor, skalade och finhackade• 1–2 torkade röda chili, smulade• 400 g skalade räkor eller scampi• 1 litet glas vitt vin• 2 rågade msk tomatpuré (eller 6 mixade soltorkade tomater)• 1 citron (rivet skal och saft)• 2 nävar rucola, grovhackadGör så här. 450 g spaghetti
1500 g bronsvalsad spaghetti. 15 l vatten, till pasta 35 g salt, till pastavatten 400 g kycklinglårfilé 3 msk smör, till stekning 3 msk olivolja, till stekning 1 dl salviablad 6 klyftor vitlök, tunt skivade 1 tsk salt 1 tsk svartpeppar 50 g smör 1 ekologisk citron, zest och 2 msk saft 500 g bronsvalsad spaghetti 100 g parmesan, fint rivenKoka upp pastavatten med salt
4 port bandspaghetti. 14 port bandspaghetti 2 dl buljong tex grönsaks- eller kycklingbuljong 2 dl creme fraiche 2 dl riven ost 200 g rökt skinka eller kassler 1 krm persilja salt peppar 1 pressad vitlöksklyftaKoka pastan enligt anvisning på förpackningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.