Lägg spaghettin i tomatsåsenoch blanda om. Lägg på lock och höj till medelvärme. Stek brödsmulorna i oljan tillsammans med rosmarinen tills brödet är knaprigt
Häll på vinetoch låt koka upp. Rensa och tvätta musslorna och kasta de som inte är hela och stängda. Tillsätt musslorna och koka på stark värme ca 2 minuter under lock tills alla musslorna öppnat sig. Lyft upp musslorna och låt buljongen koka ihop 2 minuter och smaka av med salt, svartpeppar och citronsaft
Och glöm inte smaka av, fattas du något så var inte blyg utan ös på med mera kryddning. När löken är klar häll i tomathacketoch dom rostade tomaterna, kalvfonden, vattnet och hälften av vinet
Häll bort vätskan eller sug upp vätskan med hushållspapper och sätt in tomaterna igen. Fördela laxbitarna med mellanrum på andra halvan av blecket medtomaterna
Väldigt lik mina andra fisksoppor men den här gången hade jag mer vin än vad jag brukar ha, jag hade mycket fänkål, mycket purjolök och lite mindre av gul lök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.