Med frysen full av grytbitar från Diléns så passade det bra att göra en mustig gryta. Lägg tillbaka allt kött i grytan, tillsätt paprikapulver, grönsaker och örter och fräs på
Observera att de angivna vikterna avser färdigskaladeoch ansade grönsaker. Den här mustiga vintergrytan med nötkött och massor av grönsaker har jag gjort precis på det sättet
3-4 morötter 1-2 stjälkar stjälkselleri 1 gul lök olivolja, till stekning 1 torkad chilifrukt 2 klyftor vitlök 2 kg fläskkarré (eller bog av gris) 1 förp konserverade körsbärstomater ((eller färska tomater)) 1,5 dl rött vin 1 dl olivolja 1 dl svarta oliver (gärna semitorkade men går bra med andra också) färska örter (tex salvia, timjan och rosmarin) 2 lagerblad salt peppar
Komplettera gärna detta med några läckra grönsaker från den säsong du befinner dig i. se till att kärlet du valt är hyggligt trångt, men att de olika kanindelarna kan ligga i ett lager och inte på varandra
Ett bra exempel på näringsrik snabbmat, färdigpå en halvtimme. Med lite tomater som smak och färgförhöjare till, så är hela middagen klar i bara en gryta
Hon gillar fortfarande allra bäst traditionell mat med sås och potatis. Den här godingen lagade dottern i huset upp till oss när det var dags för söndagsmiddag
Vi försöker äta vegetariskt en gång i veckan, oftast så blir det fetaostpaj, grekisk pasta (en stor favorit), böngryta med matvete, grekisk sallad eller kikärtsbiffar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.